Marinoidut ruusukaalit/Marinated Brussels Sprouts


Eräs ystävättäreni on jo useamman kerran pyytänyt minua postaamaan glögijuhlissa tarjottujen marinoitujen ruusukaalien reseptin ja tässä se nyt tulee. Aina välillä glögijuhlissa nousee yksi seisovan pöydän ruokalaji ylitse muiden. Toissa vuonna se oli täytety kananmunat ja viime vuonna se näköjään oli sitten nämä ruusukaalit.

Marinoidut ruusukaalit

2-3 annosta

300 g ruusukaaleja

1 rkl soijakastiketta
2 rkl hunajaa
1/2 tl sambal oelek chilitahnaa
1-1 1/2 tl tuoretta raastettua inkivääri
1 rkl vettä
suolaa ja pippuria maun mukaan

Poista kannat ruusukaaleista ja poista uloimmat lehdet. Keitä ruusukaaleja kiehuvassa vedessä 5-10 min. Jäähdytä.

Sekoita marinadin aineksen keskenään ja kaada ruusukaalien sekaan. Sekoita hyvin. Anna marinoitua vähintään tunnin. Ruusukaalit voi hyvin valmistaa myös päivää ennen tarjoilua ja antaa marinoitua yön yli.




Tämän vaikeampaa marinoitujen ruusukaalien valmistus ei ole! Lopputulos on aivan äärettömän herkullinen. Eräs vieraamme löysi maussa japanilaisen keittiön vivahteita ja niin varmaan onkin, kun marinadissa on soijaa ja inkivääriä. Chili tuo makuun kivasti ytyä. Mietin jopa, voisiko veden korvata limemehulla, jolloin makumaailma siirtyisi thaimaan suuntaan. Varmaan sitäkin voisi kokeilla.


A friend has asked several times for the recipe for the marinated Brussels Sprouts we served at the glögi party and here it is now. Every now and again one of the dishes from the buffet table rises above all the others. The year before last it was the stuffed eggs and it seems that last year it was the marinated Brussels sprouts.


Marinated Brussels Sprouts

serves 2-3

300 g Brussels Sprouts

1 tbs soy sauce
2 tbs honey
1/2 tsp sambal oelek chili paste
1-1 1/2 tsp fresh grated ginger
1 tbs water
salt and pepper to taste

Remove the base and outer leaves of the Brussels sprouts. Cook in boilin salted water for about 5-10 minutes. Cool.

Combine the ingredients for the marinade and mix well. Pour over the Brussels sprouts and mix. Let marinate for at least an hour. You can also make the marinated Brussels sprouts the day before serving and let them marinate over night.

So preparing marinated Brussels sprouts is this easy! They are so delicious. One of our guests thought she could detect influences from Japanese cuisine when she tasted the Brussels sprouts and this may well be the case, as the marinade has soy sauce and ginger in it. Chili gives the overall taste a nice kick. I was even thinking that the water in the marinade could be substituted with lime juice to take the flavors more towards Thai cuisine. That may also be worth a try. 






Kommentit

Suositut tekstit