Vihreitä munia ja kinkkua/Fried Eggs and Ham
Tässä eilisessä postauksessa mainittujen vihreiden munien ja kinkun ohje. Hmm, green eggs and ham kuulostaa niin paljon paremmalta englanniksi! Ehkä pestoletut tai vastaava voisi olla parempi. No, ei se nimi ruokaa pahenna. Nämä crepit olivat kuitenkin yllättävän herkullisia. Suoraan sanoen olin vähän skeptinen koko jutun suhteen, mutta loppupeleissä pestoletut kinkkutäytteellä osoittautuivat aivan oivaksi brunssiruoaksi.
Resepti on siis Nigella Express- keittokirjasta. Muuntelin alkuperäistä ohjetta hieman:
Vihreitä munia ja kinkkua
5 kpl75g pestoa
2 kananmunaa
75g vehnäjauhoja
1,5 dl maitoa
0,5 dl vettä
öljyä paistamiseen
5 suurta, ohutta viipaletta kinkkua
Vatkaa pesto, munat, jauhot, maito ja vesi tasaiseksi taikinaksi. Öljyä paistinpannu kevyesti ja lämmitä hellalla keskilämmöllä. Kauho n. 1 dl taikinaa paistinpannulle ja pyörittele heti pannua, jotta taikina leviää pannulle ohuesti ja tasaisesti. Kun taikina on hyytynyt ja reunat alkavat hieman nousta pannun reunasta, käännä lettu lastalla (tai käännä se heittämällä se ilmaan, kuten itse teen) ja anna paistua vielä toiselta puolelta 30 sekuntia. Lado lettuja leivinpaperiarkkien väliin niiden valmistuessa.
Kun kaikki letut ovat valmiita, laita kinkkuviipale kunkin letun päälle ja tee täytetyistä letuista rullia tai taittele kolmioiksi.
Tämä ruokalaji oli siis helppo valmistaa ja herkullisen makuista. Omat lisäykseni reseptiin olivat yksi muna ja 0,5 dl vettä. Kun tein taikinan Nigellan alkuperäisen ohjeen mukaan, hyytyi taikina pannulla omituiseksi massaksi, joka ei todellakaan millään lailla muistuttanut lettua, lähinnä jotain tahnaa. Lisäsin äkkiä taikinaan yhden munan ja kun taikina vaikutti sen jälkeen vähän liian paksulta, lorautin sekaan vielä 0,5 dl vettä. Avot...homma rupesi toimimaan! Taikina hyytyi letuiksi, joita oli todella helppo kääntää.
Ihanteellisesti pitäisi lettuihin kääräistä jotain ihania ja meheviä kinkunriekaleita, jota on ostanut vastaleikattuna lihatiskillä. Meillä lettuihin kääräistiin ylikypsää palvikinkkuleikettä, jota löytyi 30% alennuksella K-marketista! Mutta sekin kyllä toimi, ei siinä mitään. Mietin, että varmasti prosciuttokin kävisi täytteeksi ja joulukinkun siivukin saisi uuden elämän pestoletun täytteenä, kun siihen on sitten jossain vaiheessa joulun jälkeen kyllästynyt. Näitä kaikkia pitää kokeilla.
Here is the recipe for green eggs and ham from yesterday's post. Hmm, green eggs and ham sounds so much better in English than in Finnish! Perhaps pesto pancakes or something similar would be better. Well, whatever the name, these crepes were surprisingly delicious. To be quite hones, I was a bit skeptical, but in the end these pesto pancakes turned out to be a brilliant brunch dish.
The recipe is from the Nigella Express cookbook. I made a few alterations to the original recipe:
Green Eggs and Ham
serves 575g pesto
2 eggs
75g flour
1,5 dl milk
0,5 dl water
oil for frying
5 large thin slices of ham
Whisk together the pesto, eggs, flour, milk and water to make a batter. Oil a frying pan lightly and place over medium heat. Ladle in about 1 dl of batter, swirling instantly to make a paper thing crepe. Once the top becomes dry and the edges lift away, turn the crepe over with a spatula (or throw it in the air to turn as I do) and let cook on the other side for 30 seconds. Layer the pancakes between sheets of baking paper as you go.
When all the pancakes are done, lay a slice of ham on each pancake and roll them up or fold into squares.
This dish is easy to make and it tastes really good. My own additions were another egg and 0,5 dl of water. When I made the batter according to Nigella's instructions, the batter set into a weird mass in the pan, which did not resemble a pancake in any way, more like some sort of paste. I quickly added another egg to the batter and as the batter seemed a bit thick after that, I poured in 0,5 dl of water. Lo and behol...it worked! The batter set into pancakes, which were really easy to turn.
Ideally the pancakes should be filled with some lovely, juicy ribbons of ham that have been bought freshly cut at the meat counter. We had ham cold cuts that were 30% off at K-market! But that worked too, no problem. I Was thinking that prosciutto would work well too and a piece of Christmas ham would get a new life as a filling for pesto pancakes, once you are totally fed up with Christmas food. All these options need to be tested
Kommentit
Lähetä kommentti