Chorizo pasta



Sain halloween- viikonloppuna ystäviältäni reseptin chorizo pastalle, jota olimme saaneet oktoberfesteillä ja joka on mielestäni maailman herkullisinta! Olin aivan onnessani ja päätin kokeilla reseptä ensi tilassa.

Ensi tila tulikin aika pian, eli tänä viikonloppuna. Hurjan työviikon jälkeen minut palkittiin täysin vapaalla viikonlopulla! Emme itse menneet minnekkään, eikä kukaan tullut meille. Niin ihanaa kun ystäviä on aina nähdä, on myös pientä luksusta saada viettää ihan rauhallinen viikonloppu ilman aikatauluja. Perjantai ilta vierähti punaviinin ja Snkkuelämän parissa. Eilen kävimme Itiksessä - lähinnä Stockan herkun takia - ja tänään ehdimme käydä Viivin kanssa lenkillä palstalle ja viedä kamaakin työhuoneelle, ennen kuin ryhdyin kokkailuhommiin. Rauhallisen kotiviikonlopun aikana ehtii tehdä aika paljon enemmän, kun silloin jos on juhlia ja ohjelmaa.

Pelkäsin kovasti, että chorizo pasta ei olisikaan niin taivaallista, kuin oktoberfesteillä. Useinhan muiden laittama ruoka on paljon herkullisempaa. Mutta nyt ei ollut niin. Pasta oli aivan yhtä hyvää, kuin aiemminkin ja onnistuin taas syömään kaksi todella isoa lautasellista tätä herkkua - ja olen tietenkin nyt aivan täynnä ja nuutunut ihanasta ruoasta. Voiko pimeää syysiltaa paremmin viettää?

Chorizo pasta

oliiviöljyä
1-2 punasipulia
n. 350 g chorizo makkaraa
puttanesca tomaattikastiketta
2 dl kermaa
3 valkosipulinkynttä
nippu persiljaa
ruokalusikallinen hunaja
mustapippuria
kuivattua oreganoa
pastaa (esim. gnocchi)
runsaasti parmesanlastuja ja tuoretta basilikaa
 
Pilko sipulit ja makkarat ja paista ne öljyssä pannulla. Lisää tomaattikastike, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Hauduta 20 min. Lisää sitten hunaja ja hienonnettu persilja. Hauduta vielä 3 min. Keitä pasta, siivilöi vesi ja sekoita kastike ja pasta suuressa kulhossa. Tarjoile runsaan parmesanin ja tuoreen basilikan kera.


 
Kastikeen tekeminen oli helppoa ja nopeaa ja lopputulos todellakin herkullinen. Taika taitaa olla siinä puttanesca tomaattikastikkeessa, jota ilmeisesti saa vain Stockan Herkusta. Yritin etsiä sitä muista kaupoista tuloksetta ja lopulta piti kysyä reseptin antajalta, mistä ko. kastiketta saisi. "Vain Stockalta" oli vastaus ja suuntasimmekin siis Itikseen eilen nimenomaan tätä kastiketta etsimään. Tuote on Stockmannin omaa tuontia. Puttanesca kastike on tomaattikastiketta, jossa on kapriksia, anjoviksia ja oliiveja. Varmasti saisi itsekin kastikkeen tehtyä, jos valmista tuotetta ei satu löytämään mutta valmiin purkin avaaminen on vain niin ihanan helppoa! Gnocchi pastaa en ihme kyllä löytänyt, en Stockalta enkä Lidlista. Hyvin outoa.

Tajusin, että blogissa on jo yksi oma chorizo kastike pastalle. Sekin on oikein hyvää mutta sanoisin kyllä, että tämä chorizo pasta on herkulllisempaa. Omassani on hieman eri makuja - sitruunaa ja chiliä - ja kai sitäkin pitää tehdä kohta uudestaan, jotta makuja voi vertailla. Taitaa kuitenkin olla niin, että tätä ko. pastaa riittää nyt tälle illalle ja ehkä huomisellekin, sen verran paljon tätä tuli tehtyä - ja meitä kun yhä vaan on tässä huushollissa kaksi henkeä eikä kaksitoista...



I got the recipe for chorizo pasta from my friend on Halloween- weekend. This is the pasta we has at the Oktoberfest which I thought was the most delicious pasta in the world. I was really excited and decided to try out the recipe as soon as possible.

As soon as possible came sooner than I would have thought, meaning this weekend. After a really hectic week at work I was awarded the prize of a free weekend! We didn't go anywhere and no one came over. As wonderful as it always is to see friends, it's also a small luxury to be able to spend a peaceful weekend without a timetable. Friday evening passed with red wine and Sex and the City. Yesterday we went to the Itis mall - mainly because of the Stockmann food department - and today we went on a long walk to the allotment with Viivi and took stuff to my studio before I started cooking. You get more done during a peaceful weekend at home, than if you have parties and other stuff on the agenda.

I was very much afraid that the chorizo pasta would not be as heavenly as it was at the Oktoberfest. It often seems to be, that food made by someone else is much more delicious. But it wasn't so now. The pasta was just as good as before and I again managed to eat two really big helpings - and I'm now of course so full and tired from all the wonderful food. Is there any better way to spend a dark autumn's evening?

Chorizo pasta

olive oil
1-2 red onions
about 350 g chorizo sausage
puttanesca tomato sauce
2 dl cream
3 cloves of garlic
a bunch of fresh parsley
1 tbsp honey
black pepper
dried oregano
pasta ( gnocchi)
plenty of parmesan flakes and fresh basil

 
Chop the onions and slice the sausage. Fry in olive oil in a pan. Add the tomato sauce, minced garlic and the black pepper and oregano. Simmer for about 20 minutes. Add the honey and the chopped parsley. Simmer for another 3 minutes. Cook the pasta and strain the water and mix the sauce with the pasta in a big bowl. Serve with lots of parmesan flakes and fresh basil

Making the sauce was easy and quick and the end result was really delicious. The secret must be in the puttanesca sauce which you can evidently only get from the Stockman food department. I tried to look for it in other shops, without result. Finally I had to ask my friend where you can get the sauce. "Only from Stockmann" was the answer and so we made our way to Itis yesterday to specifically look for the sauce. The product is Stockmann’s own brand. Puttanesca sauce is tomato sauce with capers, anchovies and black olives. I'm sure one can also make the sauce from scratch if you can't find the sauce at a shop, but opening a jar is just so easy! There was no gnocchi pasta either at Stockmann or at Lidl which was really strange.

I realized that there already was one recipe for chorizo pasta of my own in the blog. It is very good too, but I would say this chorizo pasta is better. My own recipe has slightly different tastes - lemon and chili - and I guess I´ll have to make that too again soon to be able to compare flavors. But I think we'll be having this pasta again later today and probably tomorrow as well. There is quite a lot of it - and there are still just the two of here in this household, not twelve...

Kommentit

  1. Vasta viimeaikoina opiskeluvuosien bravuureista eroon päässeenä totesin tällä reseptillä kokattuani että oli muuten paras ruoka mitä olen ikinä saanut aikaiseksi! Yhtiömme kiittää!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit