Kesäkurpitsa-vuohenjuustolasagne/Chevre and Courgette Lasagna


Oikeastaan tässä pitäisi valmistautua lähtemään Helsingin taivaan alla- tapahtumaan Esplanadille. Olin tehnyt raparperi-valkosuklaa juustokakun ja kaikkea! Mutta kuten viime vuonnakin tähän aikaa, ripsii vettä taivaalta tasaiseen tahtiin ja picnic-porukkamme päätti suosiolla jättää väliin koko tapahtuman. Yksi osallistuja sairastui jo keuhkoputken tulehdukseen ja toinenkin oli tulossa kipeäksi. Itse toivun juuri viime viikonlopun puutarhajuhlien aiheuttamasta kesäflunssasta, joten oli varmaan kaikin puolin parempi, että pysymme sisätiloissa tänään. Onnea kuitenkin kaikille rohkeille, jotka uhmaavat tänä iltana säätä ja menevät reippaasti Espalle picnic- koreineen!

Nyt on siis aikaa kirjoittaa blogia kaikessa rauhassa. Tämä resepti on viime viikolta, jolloin Samppa oli mökillä ja sain taas kokata jotain sellaista, josta vain minä pidän. Vuohenjuustoa sisältävä kasvisruoka on aina aika varma valinta ja olen lötänytkin todella hienon reseptin lasagnelle, jossa näitä edellä mainittuja raaka-aineita löytyy. Alunperin resepti löytyi Yhteishyvä- lehden ruokaliitteestä.



Vuohenjuusto-kesäkurpitsalasagne

6 annosta
600 g kesäkurpitsaa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
800 g tomaattimurskaa
1 rkl sokeria
1 tl kuivattua minttua
2 rkl soijakastiketta
1 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. basilikaa, persiljaa, timjamia)
3 dl ruokakermaa
lasagnelevyjä
360 g vuohenjuustoa



Huuhtele ja viipaloi kesäkurpitsat. Kuumenna öljy pannussa ja paista siinä kesäkurpitsaviipaleet.
Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, sokeri, minttu ja soijakastike. Hauduta 10 min. Lisää tuoreyrtit ja ruokakerma. Lado uunivuokaan vuorotellen tomaatti-kesäkurpitsakastiketta, lasagnelevyjä ja viipaloitua vuohenjuustoa.

Kypsennä 200C asteisessa uunissa 35-40 minuuttia tai kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetken ja tarjoile.



Tämä lasagne on oikeasti järjettömän hyvää! Nyt kaikki kasvissyöjät ja muutkin vuohenjuuston ystävät tätä reseptiä kokeilemaan! Tämä on niitä ruokia, joita pitää vain ottaa lisää ja lisää, kunnes enempää ei mahdu. Vaikka resepti on kuudelle hengelle, tuhosin yksin lasagnesta puolet aivan kevyesti. Argh, nyt tekee taas ihan hirveästi mieli Kyseistä ruokaa, kun sen reseptiä tässä kirjaan ja katson kuvia! Mutta EN aio nyt lähteä tuonne sateeseen ja kauppaan, vaan tänä iltana saa kelvata se, mikä kaapista löytyy (Samppa on tosin jälleen mökillä...).



I should actually be getting ready for the Under the Helsinki Sky event on the Esplanade. I had made a rhubarb and white chocolate cheesecake and everything! But like last year at this time, it is raining steadily and our picnic gang decided to skip the whole event. One of the participants came down with pneumonia and another felt a bit sick as well. I'm just getting over a summer cold I caught at the garden parties last weekend, so it was probably better all around that we stay indoors today. The best of luck to all who brave the weather and set out cheerily towards the Esplanade with their picnic baskets! 

So now I have time to write the blog in peace. This recipe is from last week, when Samppa was at the cottage and I could cook something , that only I like. A vegetarian dish with goat's cheese is always a good bet and I have found a really terrific recipe for a lasagna, that combines both the aforementioned ingredients. The recipe is originally from Yhteishyvä magazine. 

Chevre and Courgette Lasagna

serves 6
600 g courgettes
2 tbs cooking oil
1 tsp salt
a dash of ground black pepper
800 g chopped tomatoes
1 tbs sugar
1 tsp dried mint
2 tbs soy sauce
1 dl chopped fresh herbs (basil, parsley, thyme...)
3 dl cream
uncoocked lasagna 
360 g chevre

Rinse and slice the courgettes. Heat the oil in a pan and fry the courgette slices in it. Season with salt and black pepper. Add the chopped tomatoes, sugar, mint and soy sauce. Simmer for 10 minutes. Add the fresh herbs and the cream. Alternately layer tomato-courgette sauce, lasagne and slices of goat's cheese into an oven proof casserole. 

Bake in the oven  at 200C for 35-40 minutes or until the lasagna is done. Let set for a while and serve. 

This lasagna is incredibly god! Now all you vegetarians and chevre lovers go and try this recipe out! This is one of those dishes that you just keep eating and eating until you can't cram any more in. Even though the recipe is for six people, I was able to put away half of it with no problem. Argh, I now crave this food so much, as I'm writing this and looking at the pictures! But I am NOT going out there in the rain to go grocery shopping. Today I will just eat whatever we have in the cupboards (although Samppa is again at the cottage...).


Kommentit

Suositut tekstit