Pimuilta/Girls' Night Out
Viime viikon perjantain lähti kahden naisen uimaseura jälleen viettämään pimuiltaa. Vaikka aina emme ehdi töiden vuoksi uimaan, olemme hyvin tunnollisesti pitäneet kiinni kevät-, kesä-, syksy- ja talviriehoista (vaikkakin tätä nimenomaista pimuiltaa piti kyllä siirtää viikolla, koska olin vatsataudissa...).
Tällä kertaa päätimme herkutella kunnolla ja kokeilla Farangia. Uskomatonta kyllä, en ollut Farangissa käynyt aiemmin kuin kerran lounaalla kauan sitten. Nyt oli siis korkea aika menettää Farang- neitsyys. Tosin soitin ravintolaan vasta samana päivänä kysyäkseni, olisiko mahdollista saada vapaata pöytää. En ollut kovin toiveikas ja koko ilta olikin aivan varattu. Minulle kuitenkin luvattiin soittaa, jos asiaan tulisi muutos. En todellakaan uskonut, että mitään muutosta tulisi, joten olin hyvin positiivisesti yllättynyt, kun minulle soitettiinkin ja saimme pöydän klo 17.30.
Kaikki, jotka Farangissa ovat käyneet, ovat sitä kehuneet. Enkä yhtään sitä nyt ihmettele! Kaikki ruoka oli taivaallisen hyvää ja maut aivan vailla vertaa. Ainakin omasta mielestäni. En nyt sano tätä, koska haluan olla kovin hip ja cool. Farang todella on erittäin mahtava ravintola.
Aloitimme illan Ping Pong drinkillä, jossa oli passiohedelmää, sitruunaruohoa ja limeä - ja oletettavasti jonkin sortin alkohollia?
Aloitimme ruokailun kolmella pienellä alkupalalla. Lajitelmassa oli vihersimpukka, nahm jim dressing korianterin, merileväkaviaarin ja rapean sipulin kera, cha plu lehteä ja savustettua ankeriasta paahdetun pähkinän ja merilevän kera sekä cha plu lehteä ja tempehiä kookospähkinän ja tamarindin kera. Kaikki oli aivan mielettömän hyvää ja olimme heti aivan koukussa makuihin. Kuitenkin yksi annos oli ylitse muiden ja se oli vihersimpukka.
Freeseistä jaettavista ruoista valitsimme hamachi ja lohi sashimia aasialaisten yrttien ja mustariisietikka dressingin kera.
Valitsimme kaksi lämmintä jaettavaa ruokaa. Ensimmäinen oli wokattuja tiikerirapuja "Singapore Style" täyteläisen chilidressingin, korianterin ja paahdetun valkosipulin kera.
Toinen annos oli Yellow Currya "Malai" haudutettua karitsaa paahdetun maapähkinän, thaikurkkupikkelsin, limelehtien ja kookoskastikkeen kera.
Vain minä otin jälkiruokaa. Kaikkien ihanien ja voimakkaiden makujen jälkeen, kaipasin pientä makeaa tujausta. Valitsin listalta Padang Padangin, jossa oli passiolla maustettua suolakaramellia, passiokreemiä ja sitruunaruohojäätelöä. Tämä annos oli ehkä se, joka ei ollut kaikkein suurin makuelämys. Odotukset olivat tietenkin jälleen aivan katossa muiden upeiden makujen jälkeen, mutta suoraan sanoen annos maistui kirjaimellisesti sulaneelta Daimilta! Ei tietenkään huono maku, mutta hienoinen pettymys kuitenkin.
Ruokailukokemus oli kuitenkin kokonaisuudessa mitä onnistunein, oikeastaan aivan ainutkertainen. Toki tästä ihanasta ateriasta viinipullollisen kera sai pulittaa jonkin verran rahaa. Mutta silloin kun jokin asia on hintansa väärti, ei se hinta niin haittaa (ottaen toki huomioon, että ylipäätään ON niin paljon rahaa laittaa johonkin asiaan...).
Palvelu Farangissa oli hyvin ystävällistä ja asiantuntevaa. Luin jostain ravintola-arvostelun, jossa Tukholman Farang- ravintolan henkilökuntaa kehuttiin kovasti ja samalla todettiin, että palvelu Helsingissä ei ollut lainkaan yhtä hyvää. No, en ole käynyt Tukholman Farangissa, joten en voi kommentoida palvelun tasoa siellä. Palvelussa Ainonkadulla ei kuitenkaan ollut mielestäni mitään moittimista, päinvastoin.
Loppu pimuillasta sujui tutuissa merkeissä.
On Friday last week our Two Gals' Swimming Club went on a girls' night out again. Even though we sometimes have to skip swimming because of our busy work scheduled we have managed to have our spring, summer, winter and fall happenings without any problems (even though I had to postpone this happening a week because I had stomach flu...)
This time we decided to eat really well and try out Farang. Incredibly, I had not been to Farang before, except once for lunch ages ago. It was now high time to loose my Farang virginity. I did call the restaurant the same day though to ask if it was possible to get a free table. I wasn't very hopeful that this would be possible and as i had expected the whole evening was booked solid. They did promise to call me if the situation changed. I did not for a minute think it would change, so i was very positively surprised when I received a call from Farang saying that we had a table for five thirty P.M.
Everyone who has been to Farang have praised it. And no wonder! All the food was heavenly and the flavors were beyond compare. At least I think so. I'm not saying this to be hip and cool. Farang really is a very awesome restaurant.
We started the evening with some Ping Pong drinks, that had passion fruit, lemon grass and lime in it - and presumably some sort of alcohol?
We began the meal with three small starters. The assortment was made up of green shell mussels and green nahm jim dressing with coriander, seaweed caviar and crispy onion, cha plu leaf with smoked eel and roasted peanuts and seaweed caviar and cha plu leaf with tempeh and roasted coconut and tamarind. Everything was insanely good but if I had to pick a favorite it would be the green mussels.E
From the fresh shared food we chose kingfish and salmon sashimi with Asian herbs and black rice vinegar dressing."
We chose two warm shared dishes. The first one was wok fried tiger prawns "Singapore Style" with rich cili dressing, coriander and roasted garlic. The other one was yellow curry "Malay" slow braised lamb with pumpkin, roasted peanut, thai cucumber relish, lime leaf and coconut sauce (funny, the pumpkin is missing from the Finnis menu!).
Only I had dessert. After all the wonderful and strong flavors I needed a small, sweet shot of something. I chose Padang Padang from the menu, which was salted caramel flavored with passion, passion creme and lemon grass ice cream. This dish was perhaps the one that wasn't the greatest taste experience. The expectations were of course again very high after all the other flavors, but to be perfectly honest the dessert tasted like melted Dime chocolate! Of course not a bad taste, but a slight disappointment nonetheless.
The dining experience was however a great success, quite unique actually. Of course you also had to shell out a bit of dough for this wonderful meal and a bottle of wine. But when something is really worth it, you don't really mind paying (of course taking in to concideration that you actually HAVE that much money...).
The service at Farang was very friendly and professional. I read a restaurant revue where they praised the service at Farang in Stockholm and at the same time stated that the service in Helsinki wasn't at all as good. Well, I haven't been to Farang in Stockholm, so I cannot comment on the standard of service there. But there was certainly no cause for reproach concerning the service at Ainonkatu, quite the opposite.
And after Farang the girls' night out was business as usual...
Kommentit
Lähetä kommentti