Herkkusieni-tapakset/Mushroom tapas
Työnteko todella haittaa blogin kirjoittamista nykyään! Viikko on kulunut rapujuhlista ja pääsen vasta nyt kirjaamaan reseptejä niille ruokalajeille, joita juhliin tein. Ja nytkin teen tätä vasta näin illalla, vietettyäni päivän töissä -launataina.
Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, tein rapujuhliin alkupalaksi kahdenlaisia tapaksia. Pinaatti-munakas-tapaksien resepti jo löytyykin blogista. Toiset tapakset olivat tehty herkkusienistä - lempiherkkuani - ja niiden resepti löytyy samasta keittokijasta, kuin munakas-tapaksetkin (Pinchot, herkkuja tikun nokassa c Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft)
Tikkuihin liittyy hauska tarina. Olen koko ajan etsimässä tapastikkuja kauposta mutta vain harvoin niitä löydän. Tähän mennessä olen löytänyt kahdet tikut, toiset Pariisin Merci life style- kaupasta ja nyt toiset ViiVoanista. Näitä yllä olevan kuvan tikkuja käytetään varmaan esim. pienten satayvartaiden tekoon. Kun näin tämän laatikon ViiVoanissa, meinasin hypätä riemusta kattoon! Samppa oli maksumiehenä sillä ostosreissulla, joten kysyin häneltä, voisimmeko ostaa tikut. Laatkko maksoi kyllä 7€ mutta joskus on vain ostettava jotain, kun se tulee vastaan. Varsinkin tapastikkuja!
Ostimme siis tikut ViiVoanista, jonka jälkeen kävimme vielä Kolmannen Linjan Aseanic Trading- liikkeessä. Kun siellä seisoimme kassajonossa (aika kauan), katselin vähän ympärilleni ja huomasin samoja tikkuja myytävän myös tässä liikkeessä. Vilkaisin hintaa - ja jähmetyin. Pussillinen tikkuja Aseanic Tradingissä maksoi 1,5€! Okei, en katsonut kuinka monta tikkua pussissa olisi ollut. ViiVoanin laatikossa niitä oli 250. Mutta silti! Ensin en meinannut mainita asiasta Sampalle mutta lopulta oli pakko. Hänen ilmeensä oli paljonpuhuva. Ja okei, oli 7€ ehä paljonkin puutikuista. Mercin kauniit punotutkin tikut maksoivat vain 5,90€. Mutta toisaalta voi ajatella, että 1,5€ on melkein liian vähän!
Nyt on sitten tikkuja joihin tapaksia pujotella. Tapaskirjassa näyttäis olevan ohjeita 75 erillaiselle tapakselle, joten nyt sitten vaan jokaista ohjetta kokeilemaan.
Kuten aiemmassa postauksessa mainitsin, tein rapujuhliin alkupalaksi kahdenlaisia tapaksia. Pinaatti-munakas-tapaksien resepti jo löytyykin blogista. Toiset tapakset olivat tehty herkkusienistä - lempiherkkuani - ja niiden resepti löytyy samasta keittokijasta, kuin munakas-tapaksetkin (Pinchot, herkkuja tikun nokassa c Naumann & Göbel Verlagsgesellschaft)
Herkkusieni-tapakset
4 annosta
400 g pieniä ruskeita herkkusieniä
3 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienona silppuna
1 valkosipulinkynsi hakattuna
suolaa, pippuria
1 dl kuivaa sherryä
2 rkl persiljaa silputtuna
Puhdista herkkusienet, kuumenna öljy ja kuullora salottisipuli ja valkosipuli. Lisää sienet ja jatka hauduttamista noin 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla ja kaada joukkoon sherry. Hauduta vielä 5 min., ja anna jäähtyä ja ripottele pinnalle persiljaa.
Hyvin helppoa ja hyvin herkullista. Tikutin sienet, kauhoin sipuli-sherry kastiketta päälle ja koristelin persiljajja ( joka kasvaa yhä villisti ruukussa parvekkeellamme). Ainoa asia, jota jäin hieman kaipaamaan, olis sherryn hieman voimakkaampi maku. Epäilemättä makua oli kyllä sienissä, mutta se ei erottunut kovin selvästi. Ehkä ensi kerralla loraus lisää sherryä? Tai sitten tapakset ovat ihan hyviä näinkin.
Tikkuihin liittyy hauska tarina. Olen koko ajan etsimässä tapastikkuja kauposta mutta vain harvoin niitä löydän. Tähän mennessä olen löytänyt kahdet tikut, toiset Pariisin Merci life style- kaupasta ja nyt toiset ViiVoanista. Näitä yllä olevan kuvan tikkuja käytetään varmaan esim. pienten satayvartaiden tekoon. Kun näin tämän laatikon ViiVoanissa, meinasin hypätä riemusta kattoon! Samppa oli maksumiehenä sillä ostosreissulla, joten kysyin häneltä, voisimmeko ostaa tikut. Laatkko maksoi kyllä 7€ mutta joskus on vain ostettava jotain, kun se tulee vastaan. Varsinkin tapastikkuja!
Ostimme siis tikut ViiVoanista, jonka jälkeen kävimme vielä Kolmannen Linjan Aseanic Trading- liikkeessä. Kun siellä seisoimme kassajonossa (aika kauan), katselin vähän ympärilleni ja huomasin samoja tikkuja myytävän myös tässä liikkeessä. Vilkaisin hintaa - ja jähmetyin. Pussillinen tikkuja Aseanic Tradingissä maksoi 1,5€! Okei, en katsonut kuinka monta tikkua pussissa olisi ollut. ViiVoanin laatikossa niitä oli 250. Mutta silti! Ensin en meinannut mainita asiasta Sampalle mutta lopulta oli pakko. Hänen ilmeensä oli paljonpuhuva. Ja okei, oli 7€ ehä paljonkin puutikuista. Mercin kauniit punotutkin tikut maksoivat vain 5,90€. Mutta toisaalta voi ajatella, että 1,5€ on melkein liian vähän!
Nyt on sitten tikkuja joihin tapaksia pujotella. Tapaskirjassa näyttäis olevan ohjeita 75 erillaiselle tapakselle, joten nyt sitten vaan jokaista ohjetta kokeilemaan.
Work has really gotten in the way of writing my blog nowadays! It ahs been a week since the crayfish party and only now do I have time to write down the recipes for dishes I made for the party. And even now I'm doing this in the evening, having spent the day at work – on a Saturday.
As I mentioned in my earlier posting, I made two kinds of tapas as starters for the crayfish party. the recipe for spinach omelet tapas can already be found in the blog. The other tapas were made from mushrooms - my favorite - and their recipe is from the same cook book as the spinach omelet ones.
Mushroom Tapas
serves 4
400 g small brown mushrooms
3 tbsp olive oil
1 shallot
1 clove of garlic crushed
salt, pepper
1 dl dry sherry
2 tblsp parsley finely chopped
Clean the mushrooms heat the oil and lightly fry the shallots and garlic. Add the mushrooms and stew for about 5 minutes. Add salt and pepper and the sherry. Stew for a further 5 minutes, let cool and sprinkle the parsley on top.
Very easy and very delicious. I threaded the mushroom on to the sticks, scooped the shallot and sherry sauce on top and decorated the tapas with parsley (which still grows like wild in a pot on our balcony). The only thing I missed was a slightly stronger taste of sherry. Undoubtedly the taste was in the mushrooms but it didn't stand out very clearly. Maybe a glob more of sherry next time? Or then the tapas were just fine like this.
There is a funny story connected to the tapas sticks. I'm all the time looking for tapast sticks in shops, but only seldom do I find them. To date I have found two sets of sticks, ones at the parisian lifestyle store Merci and the other from ViiVoan. The sticks I found in ViiVoan are probably used for example for making small satay skewers. When I saw the box of sticks at ViiVoan, I almost hit the roof with joy! It was Samppas turn to pay that day, so I asked him if we could buy the box. The box did cost 7€ but sometimes you just have to buy something, when it comes your way. Especially tapas sticks!
We bought the sticks from ViiVoan and after that went to Aseanic Trading on Kolmas linja. When we were standing in the check-out line there (for a pretty long time) I looked around a bit and noticed that they were selling the same sticks there too. I glanced at the price - and froze. A bag of sticks at Aseanic trading cost 1,5€! Okay, I didn't look to see how many sticks were in the bag. The box from ViiVoan had 250 sticks in it. But still! At first I wasn't going to mention the whole thing to Samppa but in the end I had to. The expression on his face was worth seeing. And okay, 7€ is perhaps a lot for wooden sticks. The pretty sticks from merci with the woven decorations only cost 5,90€.But on the other hand one can argue that 1,5€ is almost too little!
So now I have sticks to thread with tapas. There seem to be 75 different tapas recipes in my book, so now I can try out every single one.
Kommentit
Lähetä kommentti