Kookos-lime juustokakku/Coconut and Lime Cheesecake
Nyt on taas hetki aikaa kirjoittaa uusia blogitekstejä. Mökillä on sää mitä kaunein, mutta ruopatun järvirannan muta on yhä märkänä pihalla ja vuokraisäntä rakentaa kovalla touhulla laituria rantaan. Koira tempoilee narun päässä ja haukkuu hurjana ja Samppa häärää rannan ja mökin väliä. Ei siis maailman rauhaisin päivä ottaa aurinkoa. Ja nythän jo pilviäkin kerääntyy taivaalle... Pysyn siis sisätiloissa kaikessa rauhassa. Blogia on pitänyt päivittää jo iät ajat uusien kakkureseptien puitteissa, joten nyt siis on hetki tehdä asialle jotain.
Uusia kakkumakuja on kehitelty parikin kappaletta viime aikoina. Ensimmäinen niistä on kookos-lime juustokakku, joka onkin ollut varsin suosittu. Kaikkihan eivät kookoksesta välitä, mutta ne jotka välittävät, rakastavat tätä raikasta kakkua. Olen saanut tehtyä aika näyttäviä koristeita tähän kakkuun myös. Pitää vain olla tarkkana kiilteen värin suhteen. Jos ei ole varovainen, tulee vihreästä sävystä liian kirkas ja keinotekoinen. Sekaan pitää tiputtaa hieman keltaista ja punaistakin elintarvikeväriä, jotta sävystä tulee hieman murrettu ja siten luonnollisemman näköinen - vaikka keinotekoisesta väristähän tässä on kyse kuitenkin.
KOOKOS-LIME JUUSTOKAKKU
pohja:
200g kaurakeksejä
75g voita
2 rkl kookoshiutaleita
1 tl jauhettua inkivääriä
Murskaa keksit hienoksi muruksi. Sekoita joukkoon kookoshiutaleet ja jauhettu inkivääri. Sulata voi mikrossa ja sekoita voisula keksimuruun hyvin. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohja leivinpaperilla ja pyyhkäise reunat kevyesti öljytyllä talouspaperilla. Painele keksimuru-voiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.
täyte:
4 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
2 dl kookoskermaa
1 dl kookoshiutaleita
1 limen raastettu kuori ja mehu
2,5 dl kuohukermaa (Flora kuohu 26%)
tilkka sitruuna-limemehu juomaa (Marli)
10 liivatelehteä
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri ja vaniljasokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuusto nokareina ja sekoita hyvin. Lisää kookoskerma, kookoshiutaleet ja limen mehu ja raastettu kuori ja sekoita tasaiseksi massaksi. Vaahdota kerma. Vaahdota munanvalkuaiset jäykähköksi vaahdoksi. Lisää vaahdot tuorejuustomassaan vuorotelleen, ensin kerma, sitten valkuaiset. Lisää vaahdot varovaisesti lastalla "taitellen", jotta kuohkeus säilyy. Kuumenna tilkka sitruuna-limejuomaa kiehuvaksi, purista lionneet liivatteet liiasta vedestä ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Lisää liivateseos tuorejuustomassaan ja sekoita hyvin. Kaada täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle, kopauta vuokaa pari kertaa työalustaa vasten, jotta täyte tasoittuu. Pintaa voi myös tasoittaa kevyesti lastalla. Laita vuoka taas jääkaappiin, nyt noin pariksi tunniksi. Täytteen pitää olla tarpeeksi kiinteää, että kiilteen voi kaataa sen päälle.
kiille:4 dl sitruuna-lime mehujuomaa (Marli)
5 liivatelehteä
elintarvikeväriä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 min. Kaada 4 dl mehujuomaa kulhoon ja värjää halutun sävyiseksi elintarvikevärillä. Kuumenna tilkka sitruuna-lime mehujuomaa kiehuvaksi. Purista liika vesi lionneista liivatelehdistä ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Kaada liivateseos kylmään mehuun ja sekoita hyvin. Laita kiille kylmään vesihauteeseen ja sekoita välillä, kunnes kiille on hyytynyt hieman. Sopiva koostumus on hieman jähmeä. Kaada kiille ohuena nauhana kiinteän kakkutäyteen päälle ja laita vuoka jälleen kerran jääkaappiin, jossa se saa hyytyä yön yli.
Seuraavana päivänä irrota kakku vuoasta. Kakku irtoaa vuoasta helposti, kun on kevyesti öljynnyt reunat. Siirrä kakku tarjoiluvadille leivinpapereineen. Paperin saa pois kun laittaa lastan kakkupohjan ja paperin väliin. Kohottamalla varovaisesti kakkua lastalla saa leivinpaperin siististi vedettyä kakun alta. Kakunnostaja on myös kätevä työväline pohjapaperin poistamiseen.
Koristele kakku.
Tein myös toukokuiseen ravintolapäivään kookos-lime juustokakun, jonka viipaloin valmiiksi (samalla leikaten kunnolla sormeeni uudella Hackmannin fileointiveitsellä...). Hyvin teki kauppansa, kuten, kaikki tekemäni kakut. Möimme kaiken loppuun parissa tunnissa!!
Tein myös saman kakun ystävän pojan rippijuhliin, kahdella eri koristelulla. Kakkuvalinta syntyi ravintolapäivänä makutestailun kautta.
Kookos-lime juustokakku on siis tullut pysyäkseen Cakewalkin valikoimiin.
It is now time to write new blog posts again. The weather is beautiful at the cottage, but the dredged mud from the lake is still very wet in the yard and the landlord is busy building the jetty on the beach. The dog is jumping on her leash and barking wildly and Samppa is going back and forth between the beach and the cottage. Thus, not an ideal situation for sunbathing. And now clouds are gathering as well... I shall stay indoors. I've been planning to update the blog for a long time now with new cake recipes, so now is the perfect moment to do just that.
I have developed a few new cake flavors lately. The first of them is a coconut and lime cheesecake, which has been very popular too. Not everyone likes coconut, but the people who do love this fresh cheesecake. I've made quite nice decorations for this cake as well. You just need to be careful with the color of the glaze. If you're not careful, the shade will turn out too bright and artificial. You need to add a few drops of yellow and red food coloring, so the shade is a bit muted and thus more natural - even though of course artificial coloring is used.
COCONUT AND LIME CHEESECAKE
base:
200g oatmeal cookies
75g butter
2 tbsp coconut flakes
1 tsp ground ginger
Crush the cookies finely. Add the coconut flakes and ground ginger. Melt the butter in the microwave and mix well with the cookie crumbs. Line the bottom of a spring-form tin (24-26cm in diameter) with baking paper and wipe the edge lightly with oiled kitchen paper. Press the cookie mixture on to the base of the cake tin. Place the tin in the fridge and make the filling.
filling:
4 eggs, yolks and whites separated
1 dl sugar
2 tsp vanilla sugar
300g natural cream cheese(Philadelphia)
2 dl coconut cream
1 dl coconut flakes
grated peel and juice of 1 lime
2,5 dl whipping cream (Flora kuohu 26%)
a splash of lemon and lime juice(Marli)
10 sheets of gelatin
Bloom the gelatin in cold water for at least 5 minutes. Whip the egg yolks, sugar and vanilla sugar into a light foamy mixture. Add the cream cheese in nobs and mix well. Add the coconut cream, the coconut flakes and the lime juice and grated peel and mix evenly. Whip the cream. Whisk the egg whites into a firm foam. Add the cream and egg whites to the cream cheese mixture, first the cream, then the egg whites. Fold them in to the cream cheese mixture carefully with a spatula to keep the mixture light and airy. Heat a dash of lemon and lime juice. squeeze excess water from the gelatin and melt the gelatin in the hot juice.Add the gelatin mixture to the filling mixture and mix well. Pour the filling into the cake tin on top of the cookie base and put the tin back into the fridge, now for a few hours. The filling has to be firm enough to pour the glaze on top of it later.
glaze:
4 dl lemon and lime juice(Marli)
5 sheets of gelatin
food coloring
Bloom the gelatin in cold water for at least 5 minutes. Pour 4 dl juice in a bowl and add food coloring to achieve desired shade. Heat a dash of lemon and lime juice. Squeeze excess water from gelatin and melt gelatin in the hot juice. Pour the gelatin mixture into the cold juice and mix carefully. Put the bowl of juice into cold water and let the glaze set for a bit, mixing occasionally. The consistency of the mixture should be syrupy. Pour the glaze carefully on top of the filling and put the tin back into the fridge, now overnight.
The next day remove the cake from the tin. The cake is easy to remove when the edge has been oiled. Place the cake on to a tray with the base paper intact. The paper is removed By putting a spatula between the cake base and the paper. By raising the cake carefully with the spatula, the paper can be pulled out. A cake lifter is also a handy tool for removing the paper.
Garnish the cake.
I also made a coconut and lime cheesecake for restaurant Day in May. I cut the cake into ready slices ( and also sliced my finger badly with a new Hackmann filleting knife...). The cake was very well liked, as were all the cake I made. We sold out in a matter of a few hours.
I also made the same cake for my friend's son's confirmation party with two different decorating themes. The selection was made by cake testing on restaurant Day.
So, I think the Coconut and Lime Cheesecake is in Cakewalk's cake selection to stay!
Kommentit
Lähetä kommentti