Voi-valkosipulikastike spagetille juuston ja tuoreen basilikan kera/ Butter and Garlic Spaghetti Sauce with Cheese and Fresh Basil


Nälkä iski näin iltapäivällä. Mietin mitä voisin valmistaa nopeasti ja vaivattomasti itselleni niin, että ei tarvitsisi käydä kaupassa. Ainahan sitä jotain kaapeista löytyy...ja niin löytyi tälläkin kerralla.

Kaapin antimista syntyi tällä kertaa voi-valkosipulikastike spagetille. Aika vähällä vaivalla ja todella helpoilla raaka-aineilla saa kyllä yllättävän maukasta ruokaa!! Eikä siellä kaupassa tarvitse rampata koko ajan, jolloin kaapit kuitenkin taas täyttyvä, kun ideaalisti niiden pitäisi tyhjentyä!

Hakusanoilla "voi", "pasta" ja "kerma" tuli osumia ihan kivasti. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Tein joitain muunnoksia kyseiseen reseptiin, mikä ei tuntunut kyllä yhtään haittaavan.

Voi-valkosipulikastike spagetille juuston ja tuoreen basilikan kera

4 annosta

2 rkl voita
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
2 rkl jauhoja
1,5 dl kanalientä
1,5 dl maitoa
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1 dl juustoraastetta
spagettia

Keitä spagetti pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

Sulata voi pannulla ja lisää valkosipuli. Kuullota n. 1 min. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä, kunnes muodostuu tahna. Lisää maito ja kanaliemi koko ajan vispaten, kunnes seos on tasaista. Lisää hienonnettu basilika, suola ja pippuri. Lisää juustoraaste ja anna sulaa tasaisesti. Sekoita kuuman spagetin kanssa ja tarjoile heti.

Niin nopeaa ja niin hyvää! Jos juusto ei ole kovin suolaista, voi annoksen päälle rouhia vähän merisuolaa. Ja ainakin mustapippuria vielä lisää. Koristelu tuoreella basilikalla, ettei ole niin kovin aneemisen näköinen pöppä.

Kun valmistin kastiketta tajusin, että valkokastikettahan tässä oikeastaan tehdään, Hyvä niin, olivat työtavat ainakin selvät. Nestettä voi halutessa lisätä enemmän, jos ei halua niin kovin paksu kastiketta mutta hyvin tämäkin kastike sekoittui kuuman spagetin kanssa. Valkosipulia on ruoassa mukavasti ja juusto on tietenkin aina herkkua. Alkuperäisessä reseptissä käytetään parmesaania mutta koska siellä jääkaapissa nyt sattui olemaan pussien pohjalla mozzarellaa ja emmentalia, niitä käytettiin siis tänään.

Juuri sopivat pieni ateria iltapäivä nälkään. Mukavasti täyttävää mutta ei niin tuhtia, että taju lähtisi!


I got hungry in the afternoon. I wondered what I could make, that was quick and easy. I definitely didn't want to go to the store. There is always something in the cupboards one can use...and so it was this time as well. 

This time the cupboards yielded the ingredients for butter and garlic spaghetti sauce. You can certainly make surprisingly tasty food with very easy ingredients and very little effort!! And you don't have to be going to the store all the time, which will always just fill the cupboards again when ideally they should be getting emptier!

The entries "butter", "pasta" and "cream" got quite a few hits. The original recipe can be found here. I made some alterations to the aforementioned recipe, which did not seem to matter at all really.


Butter and Garlic Spaghetti Sauce with Cheese and Fresh Basil

serves 4

2 tbsp butter
2 cloves of garlic, crushed
2 tbsp flour
1,5 dl chicken stock
1,5 dl milk
2 tbsp finely minced fresh basil
salt and black pepper to taste
1 dl grated cheese
spaghetti

Cook the spaghetti according to the instructions on the packet.

Melt the butter in a saucepan and add the garlic. Cook for about a minute. Add the flour and whisk to form a paste. Add the milk and chicken stock continuously whisking until the mixture is smooth. Add the minced basil, salt and pepper. Add the grated cheese and melt until even. Mix with hot spaghetti and serve immediately.

So quick to make and so good.! If the cheese you are using is not too salty you can grind some rock salt on top of the portion. And at least more black pepper can be added. Garnish with fresh basil, so the dish won't look so anemic.

As I was making the sauce I realized I was in fact making white sauce. So be it, I thought. At least the method was familiar. You can add more liquid, if the sauce seems too thick but this thicker sauce mixed well with the spaghetti too. There is a nice amount of garlic in the dish and cheese is of course always delicious. Parmesan was used in the original recipe but as we happened to have a bit of mozzarella and a bit of emmental in the fridge, those grated cheese were used today

This was the perfect little meal for the afternoon. Nice and filling but not so much, that it would knock you out!




Kommentit

Suositut tekstit