Kana-appelssiinipasta/Orange Chicken Pasta


Viime lauantaina vietettiin syntymäpäivääni jälleen kerran - varmaan viidennen kerran. Olen jo aiemmin todennut, että suuret juhlat niin lähellä glögareita olisi ollut valtava voimainponnistus, joten juhlinta on jaettu pienempiin osioihin eri ystävien kesken.

Tosin viime lauantai oli sekin aika voimainponnistus, vaikka porukkaa oli yhteensä vain viisi, eikä viisikymmentä...

Työkaverini ensimmäisestä työpaikastani saapuivat nyt vuorostaan Helsinkiin. Kokoonnumme aina vuorotellen eri paikkakunnille ja nyt oli syntymäpäiväni kunniaksi siis vuorossa Helsinki. Siitä on aikaa, kun läksiäisiäni vietettiin Porissa. Palasin töihin Helsinkiin 18 vuotta sitten. Silloin vietimme läksiäisiä Porin Viikkarissa ystävänpäivänä ja siis 18 vuotta ja yksi viikko myöhemmin oli sama porukka koolla meillä Arabianrannassa. Juhlan kunniaksi päätin tarjoilla saman menun, kuin silloin kauan sitten.

Menu koostu jo legendaarisen maineen saaneesta kurkkukeitosta, kana-appelsiinipastasta ja fetasalaatista. Jotenkin hauskasti tämä kuulostaa kovin 90-lukulaiselta menulta, mitä se tietenkin onkin! 18 vuotta (ja yksi viikko) sitten jälkiruokana oli valkosuklaavaahtoa, säilöttyjä mandariinilohkoja ja sitruunamelissaa (jälleen kovin 90-lukulaiset ainekse...) mutta nyt tein samoista aineksista tuorejuustokakun.

Ainoa resepti, joka oli hukassa, oli appelsiinikanan ohje. Itselläni ei sitä ole missään ylhäällä ja vaikka annoin reseptin eteenpäin illallisen jälkeen työkavereille, on se heiltäkin hävinnyt kenellä minnekin. Piti siis löytää uusi resepti tai taisin löytääkin varsin oivallisen sellaisen. Tietenkin illan loppupuolella kävi ilmi, että yhdellä porukkamme jäsenellä alkuperäinen resepti on kuin onkin tallessa. Olisi mielenkiintoista saada nähdä se ja verrata sitä nykyiseen.

Kana-appelsiinipasta

5-6 hengelle

2 rkl oliiviöljyä
900 g  maustamattomia kanasuikaleita
suolaa
mustapippuria myllystä
n. kolme reilua kourallista tuoretta pinaattia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
300 g tuoreita herkkusieniä viipaloituina
1 tl raastettua appelsiininkuorta
1 appelsiinin mehu
2 dl kanalientä
200 g crèmem fraichea
500 g fettuccine tuorepastaa

Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa ja lisää kanasuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla ja paista suikaleet kypsiksi. Laita kanasuikaleet sivuun erilliseen astiaan odottamaan.

Lisää pannuun valkosipuli ja herkkusienet. Paista noin kaksi minuuttia. Lisää pinaatti ja paista seosta, kunnes pinaatti pehmenee. Lisää suolaa ja pippuria ja anna hautua pari minuuttia.  Lisää appelsiininkuori, appelsiinimehu ja kanaliemi. Anna jälleen hautua pari minuuttia ja lisää crème fraiche ja paistetut kanasuikaleet. tarkista maku ja ota pannu pois liedeltä.

Keitä fettucchine tuorepasta pakkauksen ohjeen mukaan, Siivilöi pasta ja sekoita kanan ja kastikkeen kanssa ja tarjoile kuumana.

En nyt oikeasti muista ihan tarkalleen, miltä alkuperäinen appelsiinikana maistui - paitsi tietenkin hyvältä. Tämän reseptin mukaan tehty pastakastike ei kuitenkaan varmasti jää toiseksi. Itse asiassa se taitaa jopa olla maukkaampaa, tai ainakin resepti vaikuttaa hieman ajankohtaisemmalta. Pinaatti toi ruoan ulkonäköön vähän piristystä. Muuten pelkkä kermainen kanakastike on aika aneemisen näköistä.

Appelsiininkuorta ja - mehua kannattaa lisätä varovaisesti aluksi ja maistella kastiketta. Kaikki eivät suinkaan pidä voimakkaasti appelsiinilla maustetusta ruoasta (esim. Samppa, kuten jotkut ehkä tietävät...).


Viikonloppuna laitoin vieraat hommiin keittiössä ja hyvä niin. Jos emme olisi kaikki osallistuneet ruoanlaittoon, emme varmaan koskaan olisi ruokaa saaneetkaan!! Kokeilin sitten vielä reseptin uudestaan maanantaina lomani alun kunniaksi ja totesin että ruoka on hyvin vaivaton valmistaa ja ehdottoman herkullista.


Tällä viikolla on talviloma! Sen jälkeen voimmekin sitten jo alkaa odottaa kevään saapumista. Tulppaanien väriloisto helpottaa siihen asti!

Last weekend was again time to celebrate my birthday - probably for the fifth time. I have said earlier, that a big party so close to the glögi party would have been too much, so the festivities have been divided up into smaller bits with different friends.

Although last weekend was almost too much as well, even though there were only five of us and not fifty...

My former work mates from my first ever job came to Helsinki this time. We always gather in different places around the country and now to celebrate my birthday, it was time for Helsinki. It has been a while since my farewell party in Pori. I came back to work in Helsinki 18 years ago. We had the farewell party in Viikkari in Pori on Valentine's Day and so 18 years and one week later the same group was again together in Arabianranta. To celebrate, I decided to serve the same menu as all those years ago.

The menu was made up of the already legendary cucumber soup, orange and chicken pasta and feta cheese salad. Somehow the menu seemed very 90´s, which it of course was! 18 yeas (and one week) ago the dessert was white chocolate mousse with canned mandarin orange slices and lemon balm (again very 90's) but now i made a cream cheese cake with the same ingredients. 

The only recipe that has been lost over the years, was the recipe for the orange chicken pasta. I myself have not written it down and although I did share it with my friends, no one could find it.Thus a new recipe was needed and I think I found a very good one. Of course at the end of the evening it turned out that one of us did have the recipe after all. I would be interesting to see it and compare it to this new one. 

Orange Chicken Pasta

serves 5 to 6

2 tbsp olive oil
900 g  natural chicken strips
salt
freshly ground black pepper
about three large handfuls of fresh spinach
2 cloves of garlic finely minced
300 g fresh mushrooms sliced
1 tsp grated lemon zest
juice of one orange
2 dl chicken stock
200 g crèmem fraiche
500 g fresh fettuccine pasta

Heat the oil in a pan and add the chicken. Season with salt and pepper and fry the chicken until done. Remove the chicken from the pan and set aside.

Add the garlic and mushrooms to the pan. Let simmer for about two minutes. Add the spinach and simmer until the spinach begins to wilt. Add salt and pepper and let simmer for a couple of minutes. Add the orange zest, orange juice and chicken stock. Let simmer again for a couple of minutes and add the crème fraiche and the chicken. Check the seasoning and remove from the heat.

Cook the pasta according to the instructions on the packet. Drain and oss with the chicken and sauce. Serve hot.

I can't remember exactly what the original orange chicken pasta tasted like - except of course that it was good. But I think the pasta sauce made with this new recipe is just as good. I actually think this pasta sauce might even be tastier, or at least the recipe seems to be a bit more up to date. The spinach gives the dish some color. Plain creamy chicken sauce is pretty bland, after all. 

Add the orange zest and juice with caution, tasting often. Not everyone likes a strong taste of oranges in food ( for example Samppa, as some of you may already know...).

Last weekend I made my guests work for their supper and that was a good thing. If we had not all helped out, we would probably not have gotten any dinner at all!! I tried out the recipe again one more time on the following Monday to nark the beginning of the winter holiday and found that the dish was very easy to make and quite delicious.

This week is winter holiday week! After that we can start waiting for spring to begin. The blaze of color of the tulips will tide us over until then!


Kommentit

Suositut tekstit