Kesäkurpitsa-vuohenjuustopizza/Courgette and Chèvre Pizza
Vietin viikonlopun Turussa, ystävän syntymäpäivillä. Emme poikkeuksellisesti saaneet koiranhoitajaa, joten Samppa jäi kotiin Viivin kanssa ja itse suuntasin Volvon nokan kohti Turkua. Hauskat syntymäpäiväthän juhlista kehkeytyi! Nyt on sitten suoraan sanoen aika väsähtänyt olo. Uni taitaa tulla silmään tänään aika varhain.
Perjantai-illan vietin kotona pakkailen ja Netflixistä Hiljainen todistaja - sarjaa katsoen. Olen ollut koukussa jonkin aikaa ja katsoin sarjan aivan alusta asti. Perjantai-iltana pääsin jaksoon, jossa Sam Ryan jättää sarjan ja toivon, että pahin addiktioni olisi nyt ohi, kun Samin tarina saatiin päätökseen. Seuraavat viikot tulevat olemaan kiireisiä, ja minun pitää keskittyä työhön eikä Netflix sarjan ahmimiseen...
Palkitsin itseni perjantaina kesäkurpitsa-vuohenjuustopizzalla. Kun Samppa oli luokkakokouksessa, saatoin valmistaa ruokaa missä on kaikkea, mitä Samppa vastustaa: kasviksia ja vuohenjuustoa. Resepti on A Cook's guide to Cheese- keittokirjasta (Anness Publishing Limited, 1998, 1999) ja olen tehnyt pizzaa aiemminkin. Eri raaka-aineiden yhdistelmä on todella herkullinen ja tämä pizza on mitä sopivin pieni iltaruoka perjantaina hyvän punaviinin kera.
Kesäkurpitsa-vuohenjuustopizza
1 suuri pakastepizzapohja3 rkl pilkottuja aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä (valutettuna)
2-3 paahdettuja paprikoita öljyssä (valutettuna ja pilkottuna)
1 kesäkurpitsa ohuesti viipaloituna
1 punasipuli ohuiksi renkaiksi viipaloituna
250g vuohen tuorejuustoa murustettuna
1 rkl tuoretta, hienonnettua basilikaa tai meiramia
extra virgin oliiviöljyä
suolaa ja rouhittua mustapippuria
tuoreita yrttejä koristeluun
Lämmitä uuni 225C asteeseen. Laita pizzapohja leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä aurinkokuivattuja tomaattipaloja ja paprikapaloja tasaisesti pizzapohjalle. Levitä kesäkurpitsaviipaleita ja sipulirenkaita pizzan päälle tasaisesti. Lisää vuohenjuustomuruset. Levitä pinnalle tuore oregano tai meirami mausta hyvin ja kaada päälle hieman extra virgin oliiviöljyä. Paista pizzaa uunissa 10-12 minuuttia tai kunnes juusto on sulanut ja kasvikset ovat hieman paahtuneet. Koristele tuoreilla yrteillä.
En ehkä antanut pizzan olla uunissa tarpeeksi kauan, koska juusto ei sulanut kovinkaan paljon, eivätkä kasvikset olleet paahtuneita. Pidin pizzaa kyllä uunissa reseptin maksimiajan mukaisesti, eli 12 min., mutta näköjään olisin saanut pitää pizzaa uunissa kauemmin. Ei kyllä haitannut yhtään: pizza oli kerrassaan herkullista.
Reseptissä kehotettiin käyttämään suurta pizzapohjaa mutta sovelsin hieman reseptin määriä ja tein hieman pienemmän pizzan. Olin kaupassa myös aivan varma, että kaapissamme on avaamaton purkki aurinkokuivattuja tomaatteja. En kuitenkaan löytänyt niitä, vaikka purin koko ruokakaapin. Se oli todella sääli. koska tiedän että nimenomaan aurinkokuivatut tomaatit antavat pizzan makuun syvyyttä. Laitoin pizzan päälle sitten vähän oliiveja, mutta se ei kuitenkaan ollut sama asia...
Pizzan kanssa siemailin Solo Passione Appassimento- punaviiniä (Rosso Veronese 2010 9,98€). Alkon sivuilla tätä viiniä ei mitenkään erityisesti suositella nautittavaksi kasvisruoan kanssa, mutta siitä viis. Viini on aika täyteläistä, mistä itse punaviineissä juuri nyt pidän. Tämän viinin ja vuohenjuustopizzan yhdistäminen ei ole ehkä etiketin mukaista, mutta jos yhdistelmä maistuu, niin säännöistä ei ole mitään väliä.
Siemailin viiniä kyllä hyvin kitsaasti, ja olin reipas ja raikas seuraavana päivänä, kun suuntasin Turkuun, mikä oli iloinen asia se!
I spent the weekend in Turku at a friend's birthday party. Unfortunately this time we couldn't get a dog-sitter, so Samppa stayed at home with Viivi and I drove up to Turku alone. It turned out to be a fun birthday party! No I quite frankly fee pretty tired. I think I might fall asleep pretty early tonight.
I spent Friday night at home packing and watching Silent Witness on Netflix. I've been hooked on the show for some time now and I've been watching the series from the beginning. On Friday evening I got to the episode where Sam Ryan leaves the show, and I do hope my addiction is now over, that Sam's story has come to an end. The next few weeks will be very busy, and I have to concentrate on work and not on obsessing about a Netflix show.
I rewarded myself on Friday with courgette and chèvre pizza. Samppa was at a class reunion, so I could make something for myself that Samppa has an objects to: vegetables and goat´s cheese. The recipe is from my A Cook´s Gide to Cheese- cookbook (Anness Publishing Limited, 1998, 1999) and I've made this pizza before. The combination of the different ingredients is truly delicious and this pizza is very suitable as an evening snack on Friday, accompanied by nice red wine.
Courgette and Chèvre Pizza
1 large frozen ready-made pizza base3 tbs chopped sun-dried tomatoes in oil (drained)
2-3 roasted peppers in oil (drained and chopped)
1 courgette thinly sliced
1 red onion, sliced thinly into rings
250g young goat's cheese, crumbled
1 tbs fresh basil or marjoram, chopped finely
extra virgin olive oil
salt and freshly ground black pepper
fresh herbs to garnish
Heat the oven to 225C degrees. Place the pizza base on a baking tray lined with baking paper. Spread the sun-dried tomatoes and peppers evenly on the pizza base. Spread the courgette slices and onion rings evenly on top. Add the crumbled goat's cheese. Sprinkle fresh, chopped herbs on top, season well and drizzle with extra virgin olive oil. Bake in the oven for 10-12 minutes or until the cheese has melted and the vegetables begin to char. Garnish with fresh herbs.
The pizza was perhaps not in the oven long enough, as the cheese did not melt much nor did the vegetables char. I did have the pizza in the oven for the maximum time mentioned in the recipe, 12 minutes, but evidently I could have kept the pizza in the oven even longer. But it didn't matter at all: the pizza was quite delicious.
The recipe called for a large ready-made pizza base, but I altered the recipe a bit and made a smaller pizza. At the store I was certain we had an unopened jar of sun-dried tomatoes in the cupboard. When I got home, however, I could not find them although I emptied the whole cupboard. It was a shame, because I know that specifically the sun dried tomatoes give the taste of the pizza depth. I sprinkled some olives on top of the pizza, but it just wasn't the same.
I sipped Solo Passione Appassimento red wine(Rosso Veronese 2010 9,98€) with the pizza. The Alko webpage does not recommend this wine with goat's cheese, but who cares. The wine is quite full bodied, which I like in red wine at the moment. Combining this wine with goat's cheese pizza may not be according to the book, but if the combination is tasty, rules have no meaning.
I sipped the wine with moderation, and I was all bright-eyed and bushy-tailed the next day when i headed for Turku, which was a very good thing!
The pizza was perhaps not in the oven long enough, as the cheese did not melt much nor did the vegetables char. I did have the pizza in the oven for the maximum time mentioned in the recipe, 12 minutes, but evidently I could have kept the pizza in the oven even longer. But it didn't matter at all: the pizza was quite delicious.
The recipe called for a large ready-made pizza base, but I altered the recipe a bit and made a smaller pizza. At the store I was certain we had an unopened jar of sun-dried tomatoes in the cupboard. When I got home, however, I could not find them although I emptied the whole cupboard. It was a shame, because I know that specifically the sun dried tomatoes give the taste of the pizza depth. I sprinkled some olives on top of the pizza, but it just wasn't the same.
I sipped Solo Passione Appassimento red wine(Rosso Veronese 2010 9,98€) with the pizza. The Alko webpage does not recommend this wine with goat's cheese, but who cares. The wine is quite full bodied, which I like in red wine at the moment. Combining this wine with goat's cheese pizza may not be according to the book, but if the combination is tasty, rules have no meaning.
I sipped the wine with moderation, and I was all bright-eyed and bushy-tailed the next day when i headed for Turku, which was a very good thing!
Kommentit
Lähetä kommentti